"Хезболла" підтвердила загибель свого лідера Хасана Насралли внаслідок ізраїльського удару

Фото загибелі Хасана Насраллі, лідера Хезболли
Фото загибелі Хасана Насраллі, лідера Хезболли

"Хезболла" офіційно підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли

У заяві угруповання "Хезболла" повідомлено, що їхній лідер Хасан Насралла помер. В заяві йдеться: "Його Високоповажність Саїд Хасан Насралла, господар опору, праведний слуга, відійшов до свого Господа і задоволений Ним як великий мученик, героїчний, відважний, хоробрий, мудрий, проникливий і вірний лідер."

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) також офіційно підтвердила ліквідацію Насралли, заявивши: "Хасан Насралла більше не зможе тероризувати світ".

ХАМАС в своїй заяві зазначив, що вбивство Насралли лише зміцнить опір. Телеканал "Хезболла" "Аль-Манар" після оголошення про мученицьку смерть лідера почав транслювати вірші з Корану.

Удар по штаб-квартирі "Хезболли" в Бейруті

27 вересня відбувся масштабний удар ізраїльської армії на штаб-квартиру "Хезболли" в південних передмістях Бейруту. За даними міністерства охорони здоров'я Лівану, у результаті ударів загинули щонайменше дві людини, 76 отримали поранення.

Раніше верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї скликав екстрене засідання Вищої ради національної безпеки у відповідь на цей удар.

Виступ прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньяху на Генасамблеї ООН

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, виступаючи на Генасамблеї ООН незадовго до удару, наголосив на необхідності перемоги над "Хезболлою" для виживання Ізраїлю.

Читайте також