В Україні пропонують три варіанти економічного бронювання: які ціни

В Україні пропонують три варіанти економічного бронювання: які ціни

У Верховній Раді України готуються до розгляду трьох нових законопроектів щодо економічного бронювання військовозобов'язаних працівників від мобілізації.

Про це повідомляється в матеріалі ВВС Україна.

Усі три проекти представлені головою економічного комітету Дмитром Наталухою та пропонують різні підходи до вирішення питання бронювання.

Перший законопроект передбачає можливість бронювання працівників у разі сплати роботодавцем підвищеного військового збору у розмірі 20 400 гривень на місяць.

Другий проект пропонує бронювання на основі розміру заробітної плати працівника. Згідно з цим варіантом, бронюванню підлягатимуть працівники із зарплатою не менше ніж 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що наразі становить 36 336 гривень на місяць.

Третій законопроект об'єднує обидва підходи. Він пропонує можливість бронювання як за критерієм заробітної плати понад 36 тисяч гривень, так і при сплаті підвищеного військового збору понад 20 тисяч гривень. Цей варіант також включає можливість бронювання для ФОП, але з додатковими умовами. Так, фізична особа-підприємець має бути зареєстрована не пізніше ніж за шість місяців до набрання чинності законом, а її дохід має перевищувати 61 200 гривень.

Нагадаємо, раніше в Міноборони відповіли, які професії та підприємства підпадатимуть під бронювання.

Читайте також: