Волинська ОВА придумала, що робити із ухилянтами, які провалили екзамени у виші

Студенти, які провалили екзамени в університеті
Студенти, які провалили екзамени в університеті

Вищі навчальні заклади Волинської області передаватимуть до територіальних і центрів комплектування та соціального захисту списки відрахованих студентів, які підлягають мобілізації. Про це повідомляє пресслужба Волинської ОВА.

Процес вступу військовозобов'язаних у вищі навчальні заклади знову став актуальним питанням під час засідання Ради оборони області. Метою було отримати відстрочку від мобілізації.

З метою розгляду цієї проблеми, були запросені ректори вищих навчальних закладів Волині, які представили умови вступу та надали статистику щодо кількості студентів, які навчаються в університетах. Вони також заявили, що є домовленість з Територіальним центром комплектування та Соціальним патронатом, які надатимуть списки відрахованих осіб, які не відповідають умовам для зарахування, повідомляє пресслужба.

«Разом із цим, за результатами засідання Ради оборони області доручив керівникам відповідних силових структур тримати це на контролі та унеможливити ухиляння від мобілізації за допомогою навчання у вишах», – заявив начальник ОВА Юрій Погуляйко.

Нагадуємо, що українські студенти іноземних вишів мають особисто стати на облік в Територіальному центрі комплектування.

Після завершення 60-денного періоду на уточнення своїх облікових даних, Територіальний центр комплектування надсилатиме повістку з повідомленням про вручення поштою на адресу місця проживання військовозобов'язаного чи резервіста.

Читайте також