За рік майже 40 російських планерних бомб впали на території Бєлгородської області - WP

За рік майже 40 російських планерних бомб впали на території Бєлгородської області - WP

Планерні бомби РФ падають на власну територію - The Washington Post

Видання The Washington Post повідомило, що планерні бомби, які Російська Федерація використовує на території України, часто падають на територію самої Росії. За словами видання, внутрішні документи органів влади Бєлгородської області свідчать про це.

"Потужні планерні бомби, які РФ використовувала.., щоб перетворити українські міста на руїни, також падали на її власну територію, як показали внутрішні російські документи", - зазначає видання з посиланням на внутрішні документи органів влади Бєлгородської області.

За зазначеними документами, вони вказують місця падіння боєприпасів, а також розглядають питання знешкодження та евакуації в разі надзвичайної ситуації.

Згідно з розпорядженнями, щонайменше 38 бомб падали на територію Бєлгородської області з квітня 2023 до квітня 2024 року, причому більшість з них не вибухали.

Також було зафіксовано падіння чотирьох бомб на Бєлгород, де мешкає близько 400 тисяч людей. Ще сім боєприпасів було знайдено в передмістях міста. Найбільша кількість бомб (11) була зафіксована у Грайворонському районі, що прилягає до кордону, проте через "складну оперативну обстановку" деякі з них не вдалося знайти.

Більшість бомб виявити вдалося мирним жителям - лісникам, фермерам або мешканцям сіл. У багатьох випадках Міністерство оборони РФ не знало, коли саме були запущені бомби, тому деякі з них могли знаходитися на території декілька днів.

Місцева влада, на жаль, зазвичай не коментує такі інциденти, повідомляючи лише про "нещасні випадки", за які вони звинувачують Україну, або навіть не повідомляють про вибухи в регіоні.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: