115 бойових зіткнень. Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту

За 788 днів триває війна Росії проти України, про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. За минулу добу відбулося 115 бойових зіткнень.

Обстріли зі сторони ворога

За добу ворожа сторона здійснила 15 ракетних та 63 авіаційні удари, здійснила 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Місцевості, що були під вогнем авіації, це: Козача Лопань, Синьківка, Слобожанське, Нескучне, Перемога Харківської області; Стельмахівка Луганської області; Новосадове, Ямполівка, Часів Яр, Олександропіль, Новоолександрівка, Соловйове, Новобахмутівка, Бердичі, Нью-Йорк, Красногорівка, Очеретине, Водяне, Шахтарське, Новомихайлівка, Урожайне, Старомайорське, Велика Новосілка, Спірне, Ступочки, Іванівське та Андріївка Донецької області; Мала Токмачка, Роботине Запорізької області; Новоберислав, Львове та Кринки Херсонської області.

Понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей опинилися під артилерійським вогнем.

Оперативна ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворожа сторона тримає військову присутність у прикордонних районах, зменшує перекидання наших військ і зміцнює мінно-вибухові загородження.

На Куп'янському напрямку ворог атакував позиції наших захисників у районі Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворожа сторона атакувала позиції наших захисників у Терні Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 28 атак у Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янському, Спірному, Кліщіївці, Іванівському, Новому Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 32 атаки в Семенівці, Новокалиновому, Очеретиному, Бердичах, Уманському, Яснобродівці, Невельському та Олександропілі Донецької області.

На Новопавлівському напрямку наші війська продовжують стримувати ворога в Георгіївці, Новомихайлівці, Водяному та Урожайному Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог атакував позиції наших захисників у Старомайорському Донецької області та Роботиному Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворожа сторона продовжує намагатися вибити наші підрозділи. За минулу добу ворог здійснив три безуспішні атаки.

Українські війська продовжують дії, завдають ворогу значні втрати в живій силі та техніці.

Удари ЗСУ по позиціях окупантів

Авіація сил оборони провела удари по восьми районах зосередження особового складу ворога.

Ракетні війська нанесли удари по пункту управління, двом районам зосередження особового складу, складу боєприпасів, засобу протиповітряної оборони, району зосередження озброєння та військової техніки ворога.

Нещодавно українські війська здійснили просування на південь від Кремінної під час боїв на лінії Сватове-Кремінна.