14 авіаударів за добу: Тарнавський розповів про ситуацію на Таврійському напрямку

Розкрито деталі останньої обстановки в зоні ОСУВ "Таврія"

За останню добу в битві з ворогом в операційній зоні ОСУВ "Таврія" було зареєстровано 14 авіаударів, 43 бойові зіткнення, 950 обстрілів та 90 ударів дронами-камікадзе. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування Олександр Тарнавський.

Значна кількість авіаударів та бойових зіткнень свідчить про значну активність ворога. Також було зафіксовано 9 скидів боєприпасів з хімічною речовиною, що порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї.

Ситуація залишається складною, але контрольованою. В Авдіївському напрямку обстановка стабілізується. Наші війська продовжують оборонну операцію.

Загальні втрати ворога за останню добу становлять 393 особи, а також 37 одиниць озброєння та військової техніки, не включаючи безпілотні літальні апарати. У складі втрат ворога - семеро танків, семеро ББМ, сім артилерійських систем та мінометів, п'ятнадцять автомобілів та одна одиниця спецтехніки. Також було нейтралізовано або знищено 338 безпілотних літальних апаратів різних типів. Сили оборони України також зруйнували бліндаж та троє важливих об'єктів ворога.

Фото з бойової зони

Нагадуємо, що Міністерство оборони розповіло про запровадження нових електронних систем у військових структурах України.