144 дрони вдарили по Московській області: у РФ поскаржилися на наймасштабнішу атаку за час війни

Дрони атакують Московську область
Дрони атакують Московську область

У ніч на 10 вересня 2024 року Московська область була атакована безпілотниками, що було найбільшою атакою з початку війни, заявило Міністерство оборони.

Згідно з інформацією відомства, загалом було запущено 144 дрони, з яких вдалося збити лише 20 над Підмосков'ям.

Повідомляється, що внаслідок того, що ракета ППО влучила у будинок у Раменському, загинула 46-річна жінка.

Це перший випадок смертельного інциденту після атаки дронів і роботі ППО в московському регіоні. Губернатор Московської області Андрій Воробйов повідомив, що 54 з 102 квартир у постраждалому будинку отримали пошкодження.

За різними даними, внаслідок атаки постраждали від 3 до 12 осіб, одна з них у важкому стані. 43 мешканців було евакуйовано до тимчасових притулків.

Атаки були зафіксовані також у Домодєдово, Подольську, Люберцях, Коломні та Домодєдові. В результаті загрози безпеці польотів, робота аеропортів Жуковського, Внуково та Домодєдова була тимчасово призупинена.

Російське Міністерство оборони стверджує, що більшість дронів (72) було збито над Брянською областю. Також повідомляється про збиті безпілотники у Курській, Тульській, Білгородській, Калузькій, Воронезькій, Липецькій та Орловській областях.

Слід зазначити, що інформація про кількість збитих дронів з боку російського Міноборони може бути перебільшеною, зважаючи на попередні випадки недостовірних заяв.

Тієї ж ночі Росія атакувала Україну 46 дронами, і за даними повітряних сил ЗСУ, 38 з них було збито.

Читайте також