33000 гривень: в Україні почали приймати заявки на ще одну грошову допомогу

33000 гривень: в Україні почали приймати заявки на ще одну грошову допомогу

Естонська рада у справах біженців почала програму підтримки уразливих домогосподарств в Україні

Представництво "Естонської ради у справах біженців" в Україні розпочало реалізацію "Програми екстреної підтримки коштів для існування". Її мета – забезпечити доступ до засобів існування для вразливих домогосподарств, які постраждали через збройний конфлікт, створити нові джерела доходу та допомогти людям досягти прожиткового мінімуму.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на інформацію із сайту організації.

У рамках програми домогосподарства із Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Харківської та Черкаської областей можуть подати заявку на фінансову допомогу до 33 000 гривень для початку чи відновлення економічної діяльності.

Кошти можуть бути спрямовані на розвиток тваринництва, молочного виробництва, птахівництва, овочівництва, бджільництва, інших видів сільського господарства, виробництва харчової продукції або надання послуг (пошиття одягу, ремесла, будівництво та ремонт тощо).

Пріоритет віддається вразливим групам: домогосподарствам з дітьми, одиноким матерям/батькам, вагітним жінкам, людям з інвалідністю, тяжкохворим, людям похилого віку, особам, житло яких зруйновано і які постраждали від бойових дій.

Для отримання допомоги необхідно заповнити онлайн-заявку. Після розгляду із відібраними домогосподарствами буде підписано грантову угоду, а кошти перераховано на банківський рахунок.

Програма фінансується Генеральним директоратом з цивільного захисту та гуманітарної допомоги ЄС та Бюро ЮСАІД з гуманітарної допомоги. Її реалізація стала важливим кроком у забезпеченні засобів існування для найбільш уразливих категорій населення в Україні.

Також ми повідомляли, що українцям із двох областей виплатять одноразову допомогу від держави.

Читайте також: