6 травня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

Сьогодні, 6 травня, відзначається День піхоти ЗСУ. Цей день вшановує пам'ять Йова Багатостраждального.

Свято Йова Багатостраждального

6 травня в церковному календарі припадає на день пам'яті Йова Багатостраждального. Йов був праведним чоловіком, який намагався уникати злого. Але диявол сказав Богові, що Йов такий праведний лише через своє багатство. Він сказав, що якщо відбрати у Йова все, то він перестане благословляти Бога. Відбулися негаразди в родині Йова, але він продовжував благословляти Бога. За це Бог нагородив Йова ще більшим багатством і родиною.

Святкування Дня піхоти ЗСУ

6 травня в Україні відзначається День піхоти ЗСУ. Це свято було встановлено президентським указом у 2019 році. Воно приурочене до вшанування військовослужбовців, які відзначилися у боротьбі за українську свободу та суверенітет. 6 травня 1648 року поблизу Жовтих Вод відбулася переможна битва Запорозького війська на чолі з Богданом Хмельницьким проти поляків під час Національно-визвольної війни.

Також 6 травня є Днем без домашніх завдань, започаткованим американцями Томасом і Рут Рой. Це свято дозволяє дітям зосередитися на інших справах, крім шкільних завдань.

6 травня також відзначається Міжнародний день проти дієти, який пропагує любов до себе та свого тіла. Подія була започаткована британською феміністкою Мері Еванс Янг, яка страждає від анорексії.

Прикмети на 6 травня

Серед наших предків існувало багато прикмет на 6 травня. Наприклад, якщо птахи весело співають, це означає, що найближчі дні буде хороша погода. Якщо під час дощу з'являються бульбашки на воді, то дощ затягнеться. А якщо рано вранці багато роси, то очікується гарна погода.

Цікаві події 6 травня

У цей день різні важливі події відбувалися в різних країнах. Наприклад, у 1833 році в США був виготовлений перший сталевий плуг. У 1889 році в Парижі завершилося будівництво Ейфелевої вежі. У 1994 році був відкритий Євротунель, який з'єднує Францію та Велику Британію. Це лише декілька прикладів цікавих подій, які відбулися 6 травня.

Погода на 6 травня

Сьогодні в Києві буде хмарно та дощово, в Львові похмуро з невеликим дощем. В Харкові буде хмарно з проясненнями, без опадів. В Одесі також хмарно, але можливий дрібний дощ. Температура повітря в Києві буде +16 вдень та +10 вночі, в Львові +15 вдень та +10 вночі, в Харкові +16 вдень та +10 вночі, в Одесі +16 вдень та +13 вночі.