8 червня на Одещині оголошено штормове попередження

Відображення хмарності та бур'яну на Одещині
Відображення хмарності та бур'яну на Одещині

8 червня на Одещині прогнозується штормове попередження з грозою та шквалами вітру до 15-20 м/с. Про це повідомляє Гідрометеорологічний центр Чорного та Азовського морів.

Протягом дня на Одещині буде мінлива хмарність, короткочасний дощ, град та гроза. Вітер буде південно-західний зі швидкістю 5-10 м/с, а під час грози може досягати 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 16-21°, а вдень - 26-31°. Дорожні умови в області сприятливі для руху.

В Одесі очікується мінлива хмарність. Вночі опадів не передбачається, а вдень можливі короткочасні дощі та грози. Швидкість вітру буде 5-10 м/с, а під час грози до 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 19-21°, а вдень - 26-28°. Температура морської води буде 22-23°.

Проте, нещодавно в Національному природному парку "Тузлівські лимани" на Одещині було помічено гніздування рожевих фламінго. Науковці виявили багато цих птахів під час своїх досліджень узбережжя лиманів та Чорного моря, повідомив доктор біологічних наук Іван Русєв, співробітник нацпарку.

Читайте також