Адвоката з компанії Масі Найєма викрито у хабарі в $200 тис.: деталі гучної справи

Адвоката з компанії Масі Найєма взято на хабар у $200 тис.
Адвоката з компанії Масі Найєма взято на хабар у $200 тис.

Викрито адвоката, який пропонував хабар в $200 тис. дол.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили адвоката одного зі столичних адвокатських об'єднань на пропозицію хабаря у розмірі $200 тис. дол. США.

Кошти пропонувались детективу НАБУ та прокурору САП за ухвалення рішення про передачу справи стосовно підзахисного до іншого органу досудового розслідування. Йдеться про справу щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ "НЕК "Укренерго" та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн"

У НАБУ не зазначили, хто підозрюється у хабарництві, проте згодом стало відомо, що справа стосується Олексія Носова, який є партнером та адвокатом у юридичній фірмі "Міллер", заснованій Масі Найємом.

На своїй сторінці у Facebook Масі Найєм відреагував на новину про викриття Носова, закликаючи до справедливості і однакового застосування закону: "Мені боляче. Навіть поки це слідча версія. Але закон має бути один для всіх не лише на словах. Зрештою, саме за такі цінності ми й воюємо. Усі крапки розставимо після перемоги. Боляче".

У юридичній фірмі "Міллер" розривають будь-які відносини з Олексієм Носовим, підтримуючи офіційне розслідування і недопущення захисту публічно чи в межах кримінального провадження.

Подробиці попередньої справи Найєма та Кубракова засекречено

Також варто згадати, що НАБУ засекретило справи Масі Найєма та Ігоря Кубракова.

Читайте також