Як обрати якісний хліб: три ознаки правильної випічки

Щоб вибрати хороший хліб, потрібно дотримуватися кількох простих порад. По-перше, зверніть увагу на склад продукту і його запах. Сьогодні багато виробників хліба застосовують прискорені технології, але традиційний хліб все ще готується на заквасці, яка має тривати не менше чотирьох годин. Перед покупкою хліба, придавіть його пальцями. Традиційний хліб буде пружним, в той час як хліб з прискореними технологіями буде менш щільним.

Друга порада - прочитайте склад хліба. На пакуванні повинен бути список інгредієнтів. Це допоможе вам визначити, чи виготовлений хліб за традиційними стандартами, чи за допомогою прискорених методів. Якщо булки не мають етикеток, зверніть увагу на інформаційний листок, який надає виробник. Він повинен містити склад і виробничі деталі.

Третя порада - перевірте хліб на запах цвілі. Просто стисніть його, якщо ви помітили запах, це може бути ознакою використання старих або прострочених інгредієнтів.

Окремо варто звернути увагу на колір хліба. "Побілений" хліб може містити поліпшувачі. Хороший якісний хліб зазвичай не має надмірної "побіленості".

Тепер декілька слів про зберігання хліба. Ідеальне місце - прохолодне і сухе, віддалене від плити. Найгіршим місцем для зберігання хліба є холодильник. Якщо у вас виникають складнощі зі зберіганням хліба, і ви не можете швидко його спожити, помірною альтернативою є заморожування. Важливо правильно упакувати буханку, щоб вона не втратила якість і текстуру.