Як приготувати деруни без картоплі: цю страву зметуть миттєво

Деруни з моркви - це оригінальна альтернатива класичному рецепту, в якому головними інгредієнтами є картопля та цибуля. За допомогою цього рецепту можна запропонувати дітям цікаву та смачну страву, яка приголомшить навіть найвибагливіших шанувальників смакових витонченостей. Час, який потрібно витратити на приготування цієї страви, - всього півгодини.

Для приготування дерунів з моркви на дві порції вам знадобиться 250 г моркви, 50 г пшеничного борошна, 1 куряче яйце, а також сіль, сік лимона та олія соняшникова за смаком.

Перш ніж приготувати деруни, необхідно помити та очистити моркву, а потім натерти її на тертці. Потім додайте яйце та перемішайте все разом. Далі додайте борошно до отриманої маси та за смаком посоліть. Перемішайте знову і додайте лимонний сік. Перемішайте знову, щоб все добре змішалось.

Тепер розігрійте олію на сковороді та викладайте деруни на неї за допомогою ложки, утворюючи невеликі шматочки тіста. Обсмажте деруни з обох сторін на середньому вогні до золотистого кольору та готовності протягом 5-10 хвилин.

Після цього відкладіть готові деруни на паперовий рушник, щоб він поглинув зайвий жир.

У деяких випадках сметана, куплена в магазині, може бути низької якості. Але перевірити її якість доволі просто. Варто нанести тонкий шар сметани на тильний бік долоні та зачекати кілька хвилин. Якщо сметана якісна, вона вбереться в шкіру і лишить невеликий жирний слід. Але якщо в ній є домішки, то шкіра або не вбере їх зовсім, або на тій же долоні з'явиться неприємна липка плівка.