Як правильно вітати жінок з 8 березня: МВС випустило оригінальні листівки

МВС України пропонує нові листівки для вітання жінок 8 березня

Міністерство внутрішніх справ України випустило інформативні листівки, де пояснює, як потрібно вітати жінок з нагоди 8 березня. Про це стало відомо з повідомлення прессцентру МВС у Facebook.

У листівках МВС зазначається, що "Вітаємо вас зі святом краси та жіночності!" є образливим стереотипом, який краще не вживати. Через приклади МВС пояснює, як правильно та коректно вітати жінок зі святом.

МВС закликає кожного залишити стереотипні побажання в минулому та користуватися новими листівками, які виражають повагу та підтримку жінкам.

Популярність 8 березня значно зменшилася

Виявилося, що Міжнародний жіночий день 8 березня став менш популярним на останніх роках. Його популярність знизилася через зменшення інтересу до свята.

У 2017 році, приблизно половина населення (49%) відзначала це свято як одне з найулюбленіших. Проте, у 2018 році популярність свята скоротилася до 45%, у 2020 році – до 40%. У 2021 році лише 34% опитаних назвали його улюбленим святом, а у 2023 році ця цифра склала всього 25%.

Опитування показує, що більшість українців підтримує збереження 8 березня

На порталі "Дія" проведено опитування про майбутнє 8 березня в Україні. За результатами опитування, майже 62% українців підтримали ідею залишити Міжнародний жіночий день вихідним.