Як приготувати напій "Живчик" вдома: покроковий рецепт

Можна легко приготувати вдома улюблений дитячий напій "Живчик", який також добре зберігається у скляних банках. Він має смак, схожий на магазинний напій, але приготовлений лише з натуральних інгредієнтів.

Для приготування "Живчика" потрібно мати велике відро яблук об'ємом 10 літрів. Кількість яблук може варіюватися в залежності від їх ваги, а кількість лимонної кислоти потрібно регулювати залежно від солодкості яблук.

Спершу треба підготувати велику каструлю, в якій буде готуватися напій. Потім яблука слід залишити протягом доби, щоб вони могли виділити сік і аромат. Після цього напій кип'ятять і проціджують через сито, додають цукор і лимонну кислоту, і знову ставлять на вогонь до кипіння. Варять ще кілька хвилин, а потім налливають у стерилізовані банки і закривають кришками. Банки з "Живчиком" треба залишити до повного охолодження, а потім зберігати їх у прохолодному місці.

Після сильного вітру сад може бути встелений опалими яблуками, і їх можна використати різними способами. Наприклад, можна зібрати їх і відвезти тваринам, або зайнятися випічкою та консервацією. В будь-якому випадку, краще зробити це якнайшвидше, доки яблука ще свіжі.

А ще підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR