Як приготувати сир маскарпоне за 10 хвилин: рецепт від Єлизавети Глінської

Як самостійно приготувати сир маскарпоне?

Зірка "Мастер-Шеф" Єлизавета Глінська ділиться рецептом приготування смачного вершкового сиру, який можна зробити вдома лише з двох інгредієнтів.

"Вам знадобиться всього 2 інгредієнти, 10 хвилин вашого часу та смачний вершковий сир готовий", - каже Єлизавета Глінська.

Інгредієнти:

  • 1 л вершків тваринного походження жирністю від 30 до 35%
  • 1 ч. л. свіжого лимонного соку

Приготування:

  1. Заливаємо вершки в сотейник та додаємо 1 ч.л. лимонного соку. Більше не варто, тому що сир вийде кислуватим.
  2. Ставимо сотейник на слабкий вогонь, періодично помішуємо, практично доводимо до кипіння - вершки почнуть згортатися. Потрібно контролювати процес, весь час помішувати, щоб вершки не пригоріли.
  3. Як тільки вершки починають закипати, зняти їх із вогню та перелити у попередньо підготовлене сито з марлею. Накриваємо або кришкою або плівкою і прибираємо на 5-6 годин в холодильник. Нам необхідно, щоб стекла вся сироватка.
  4. "Наш маскарпоне готовий. Перекладаємо його в чисту тару, з кришкою, що щільно закривається, і прибираємо в холодильник. Термін зберігання не більше 5-6 днів", - додала кулінар.

Загалом з 1 літра вершків можна отримати 300-400 г маскарпоне. Варто пам'ятати, що краще використовувати вершки тваринного походження з жирністю від 30 до 35% та перевірити термін придатності.

Який сир найкорисніший для здоров'я?

Асортимент сиру в магазинах настільки широкий, що покупцю буває складно зорієнтуватися. До того ж багато не знає, який сир краще для здоров'я. Виявилося, серед безлічі видів можна вибрати справжню "вітамінну бомбу".

Моцарела є найкориснішим видом м'якого білого сиру, насиченого вологою. Його роблять з коров'ячого молока, найдорожчу моцарелу виробляють з буйволиного.