Як Росія намагається визначити розташування української ППО? Деталі від розвідки

Російські військові спостерігають за українською ППО
Російські військові спостерігають за українською ППО

Війська Росії використовують спеціальні безпілотні приманки зроблені з фанери та пінопласту, щоб визначити місце розташування української протиповітряної оборони. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Черняк в інтерв’ю Reuters.

Вони визначають, де розташовані наші мобільні групи, де стоять кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються отримати картину, де розташовані вся наша ППО

Деякі з цих безпілотників мають камеру та українську SIM-карту, щоб передавати зображення росіянам. Вони не мають вибухівок, але виглядають і поводяться як звичайні безпілотні літальні апарати Shahed.

Інший тип безпілотників можуть мати невеликий бойовий заряд, і їх використовують як приманки. Вони набагато дешевші ($10 тис.) в порівнянні з ракетами протиповітряної оборони.

Reuters пише, що Росія намагається адаптувати свою тактику та випробовувати нові технології, щоб отримати перевагу в ракетних ударах по українським містах та інфраструктурі.

Раніше російське підприємство «Завод Сигнал» запатентувало безпілотники, які були зовні ідентичні іранському дрону-камікадзе Qasef.

Україна повинна надавати ефективні удари по російським військам, їх логістиці та важливим позиціям на всій території.

Посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що завод турецької компанії Bayraktar почне повноцінну роботу в Україні після закінчення війни з Росією.

Читайте також