Як Росія вбивала своїх солдатів у Вовчанському агрегатному заводі. Деталі від ГУР

Руїни агрегатного заводу в Вовчанську
Руїни агрегатного заводу в Вовчанську

Під час операції військ ГУР з очищення Вовчанського агрегатного заводу російські окупанти розуміли безнадійність повернення контролю над об'єктом, але все одно наказували своїм солдатам чинити опір. Про це повідомив представник ГУР МО України Андрій Черняк в ефірі телемарафону.

Черняк зазначив, що окупанти на заводі зазнали серйозних втрат, оскільки російські командири насильством прирекли своїх солдатів на смерть.  «Насправді там відбувалися страшні, дикі, дивні речі з боку російських командирів до своїх підлеглих. Йдеться про навмисні вбивства, йдеться про терор. Це черговий приклад, коли російського солдата не вважають за людину», – заявив Андрій Черняк.

Нагадаємо, що війська ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу і знищили окупантів у всіх будівлях підприємства: «У вівторок, 24 вересня, о 14:40 командир спецпідрозділу ГУР Тимур повідомив начальнику ГУР МО України Кирилу Буданову про успішне завершення операції. Операцію здійснили спеціальні групи ГУР: «Стугна», «Парагон», «Юнгер», БДК, «Терор»».

Також командир підрозділу «Стугна» Дмитро під псевдонімом «Лінукс» заявив, що звільнення Вовчанського агрегатного заводу зменшує зону контролю противника і покращує логістику ЗСУ.

Читайте також