Як швидко й легко нагострити ножі підручними засобами: чотири способи

Нагострення ножів без спеціальних пристроїв

Ножі завжди важливо підтримувати гострими. Тоді вони добре різатимуть, а користуватися ними буде легко і зручно.

До того ж, заточувати ножі можна не лише спеціальними пристроями, є чимало способів, для яких підійдуть підручні засоби, пише Gazeta.ua.

Наприклад, нагострити ножі можна пилочкою для нігтів. Потрібно вибрати найжорсткішу пилочку й поставити її на тверду рівну поверхню. Далі можна обережно наточувати лезо ножа по її поверхні.

Можна також використати будь-який керамічний посуд. Його слід перевернути іншим боком. Там зазвичай є жорстка смужка, по ній потрібно проводити ножем з обох боків. А потім кілька разів потерти ножем швидко. Після цього ніж слід сполоснути водою.

Поточити ніж можна навіть до відчиненого вікна в автомобілі або будь-яким склом. Але важливо, щоб на склі не залишались подряпини.

Зрештою, можна взяти два ножі й нагострити один об тупий кінець іншого. Щоб ніж став гострішим, вистачить провести ним кілька разів.

Швидке нагострення ножиць господарським милом

Ножиці доволі часто за активного використання стають тупими. А гострити їх не так просто. Але є один спосіб, який допоможе швидко нагострити ножиці навіть, якщо на лезах з'явилася іржа.

Господарським милом не лише перуть речі та виводять різноманітні плями. З його допомогою вирішують й безліч інших проблем. Милом чистять меблі, килими й навіть підлогу. А ще господарське мило добре справляється з брудом та нагаром на посуді. Якщо знати невеликий секрет, можна легко почистити від нагару сковорідку.