Як вибрати оселедець, щоб не отруїтись. Чотири ознаки

Отруєння непресною рибою може бути дуже небезпечним. Щоб уникнути таких проблем, важливо звертати увагу на деякі ознаки свіжості.

При виборі оселедця, слід звернути увагу на очі, зябра і луску. Потрібно помацати рибу, натискаючи на бік тушки. Якщо ямка на шкірі швидко повертається в початкове положення, то риба свіжа.

Окрім цього, є кілька ознак, на які також варто звернути увагу:

У свіжої риби зябра повинні бути чорвоні і пружні.

Запах свіжої риби не повинен бути неприємним.

Очі свіжовиловленого оселедця мають бути червоні і ясні.

Тушка риби повинна бути пружною, без будь-яких пошкоджень і нальоту.

Солений оселедець має бути зберіганий не більше місяця.

Якщо ви хочете замінити слабосолоний оселедець, лікарі рекомендують вибрати свіжоморожений варіант. Це найкорисніший вид риби, який не був заморожений. Але це доступно тільки для тих, хто мешкає на узбережжі моря.

Свіжоморожений оселедець можна приготувати, запікши або варивши його на пару, а також солити самостійно, контролюючи кількість солі.

Є багато способів приготування оселедця: в розібраному вигляді з цибулею і олією, використовувати його як закуску, або ж приготувати з нього різноманітні страви, наприклад "шубу" або форшмак.

Але час витрачений на видалення кісток може забрати багато часу і енергії. Але досвідчені господині знають простий трюк, за допомогою якого видаляти кістки з оселедця легко і швидко. Всі кістки відійдуть разом з хребтом, і вам залишиться тільки філе оселедця.