Як вирощувати часник на підвіконні: унікальний метод

Часник можна вирощувати не тільки на городі, але й на підвіконні. Для цього потрібні пластикові пляшки. Gazeta.ua зібрала рекомендації щодо того, як правильно вирощувати часник в помешканні.

Для пророщування часнику в пластикових пляшках не потрібна земля. Спочатку треба відібрати головки часнику для пророщування, які повинні бути великими, свіжими і не надто сухими.

Перед вирощуванням вдома зубчики часнику варто обрізати, роблячи зріз у верхній частині голівки за допомогою ножиць або продезінфікованого ножа. Зрізають лише верхню частину.

Пляшку треба наповнити водою і помістити в неї часничину корінцем вниз і зрізом вгору. Вода повинна торкатися низу голівки. Пляшки треба тримати на добре освітленому місці, де доступне сонячне світло.

Кілька днів слід стежити за змінами, які відбуваються з цибулиною. У цей період коріння починає рости в пляшці з водою. Коли вода стає темною або мутною, її потрібно замінити чистою.

Часник з часом проросте і пустить коріння, заповнюючи всю пляшку. Коли зелене пір'я досягне достатнього розміру, його можна обрізати й використовувати при приготуванні їжі.

Цей же спосіб підходить і для пророщування часнику для висадження в грунт. Після зростання коріння та пагонів треба підготувати горщик із гарним субстратом. Часничину викопують, забезпечуючи певну відстань між ними. Треба добре поливати часник, але не перебирати з поливом. Рослину слід тримати на місці з достатнім напрямом сонячного світла.

Важливо пам'ятати, що часник краще росте у ґрунті з органічними речовинами. Рослина повинна отримувати принаймні шість годин сонячного світла на день. Важливо не допускати висихання ґрунту. Субстрат завжди потрібно тримати вологим, але не перенавантажувати, щоб уникнути загнивання часнику.

Овочі та фрукти можна законсервувати, щоб мати запаси на зиму. Але їх можна також засушити, щоб зберегти смак і корисні властивості плодів. Gazeta.ua зібрала поради щодо правильного сушіння слив у домашніх умовах влітку.