Як закордонні подорожі впливають на процес старіння: дослідження

Люди в літньому парку з рюкзаками
Люди в літньому парку з рюкзаками

Вчені з Університету Едіт Коуен у місті Перт (Західна Австралія) дослідили вплив подорожей до інших країн на здоров'я і прийшли до висновку, що це допомагає людям виглядати молодшими.

"Старіння, як процес, є незворотним. Хоча це неможливо зупинити, його можна уповільнити", - сказала Фанглі Ху.

Дослідники заявляють, що знайомство з новими культурами, мовами та оточенням може позитивно вплинути на відповідь організму на стрес, підвищити імунну систему і прискорити обмін речовин.

"Простіше кажучи, система самозахисту стає більш стійкою. Гормони, що сприяють відновленню тканин, можуть вивільнятися та сприяти функціонуванню системи самовідновлення", - пояснила Ху.

Туристичні поїздки, як вважають експерти, сприяють здоровому способу життя, адже такі подорожі можуть покращити фізичне і психічне здоров'я та уповільнити старіння організму. У новому середовищі люди стають активнішими, авантюрними та спілкується більше з оточуючими.

Дослідниця також зазначає, що психологічний аспект подорожей є важливим. У подорожах люди частіше спілкуються з цікавими незнайомцями, що може покращити настрій, зменшити почуття самотності і поліпшити когнітивні функції.

За даними опитування, Флоренція визнана найкомфортнішим містом Європи для пішого туризму. Вона славиться своєю неймовірною архітектурою, культурою та затишком. Всі важливі місця можна відвідати за 10-15 хвилин.

На другому місці розташувалася Венеція, а на третьому - Рига, столиця Латвії.

Читайте також

Що подивитися в Тбілісі за 1, 2 та 3 дні
вчора, 19:20 173 переглянули
Вид на Тбілісі з висоти
Що подивитися в Чехії крім Праги
13.09.2024 - 19:30 640 переглянули
Пам’яткові місця  Чехії окрім Праги