Які частини курки не можна їсти – поради фахівців

Куряче м'ясо вважається корисним для організму. Його люблять люди, які дотримуються здорового способу життя.

Проте, деякі частини курячого м'яса краще уникати, повідомляє ТСН.ua.

За даними дієтологів, куряче м'ясо корисне, оскільки містить мало жиру. У 100 г м'яса міститься всього 110 калорій. Крім того, воно є більш доступним по ціні, ніж свинина та яловичина. Куряче м'ясо багате вітамінами та мікроелементами.

Але найшкідливішою частиною курки є шкіра, зауважують фахівці. В ній нема вітамінів, і вона містить велику кількість холестерину та жиру. Крім того, в курячій шкірі можуть бути залишки хлору, які використовуються для збереження несвіжих тушок.

Крила також шкідливі, оскільки вони складаються з кісток та шкіри, тому не містять жодних вітамінів або корисних елементів. А що стосується внутрішніх органів, найшкідливішими є курячі легені. Вони можуть містити бактерії, такі як лістерія, яка погано гине під впливом тепла.

Окрім того, відключення електроенергії може спричинити швидке псування продуктів харчування. Охолоджені або заморожені продукти можуть стати небезпечними для споживання, попереджають у Центрі громадського здоров'я. Фахівці рекомендують деякі поради, щоб зберегти їжу безпечною до споживання під час відключення електроенергії.

Без електроенергії та води багато людей обмежуються бутербродами з ковбасою, замість продуктів, які насичують його та мають користь для організму. Однак, організму щодня потрібні всі макроелементи - білки, жири та вуглеводи. Дієтолог Дар'я Трохимович пояснює, з яких продуктів можна отримати ці "будівельні матеріали".