Які організації причетні до втечі ухилянтів через систему «Шлях»: список

У Львівській області фіксуються порушення строків перебування за кордоном

Львівська обласна військова адміністрація оприлюднила список громадських організацій і благодійних фондів, чиї водії порушили строки перебування за кордоном. Таку інформацію повідомляє NGL.media.

Це стосується близько 1800 чоловік призивного віку, які скористались системою "Шлях".

Оприлюднені Львівською військовою адміністрацією дані, ймовірно, неповні, оскільки ґрунтуються виключно на підставі листів Державної прикордонної служби (ДПСУ), яка періодично інформує адміністрацію про порушення внесеними до системи "Шлях" волонтерами термінів перебування за кордоном.

Тому, якщо ДПСУ не надіслала таких листів щодо певних організацій, то їх відповідно не буде у цьому списку.

У списку зазначено 62 організації, від яких через систему "Шлях" виїхали і не повернулися вчасно 1786 чоловік призивного віку.

Нагадаємо, ухилянти використали ізотермічні ковдри, щоб непомітно перетнути кордон. За таку "подорож" кожен ухилянт заплатив від $3000 до $8000.

Також один з мешканців Закарпаття здобув підроблене свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон. Під час опитування чоловік зізнався, що його дружина жива, а сфальшований документ йому передав водій мікроавтобуса перед виїздом у пункт пропуску.

Читайте також:

  • Нацполіція повідомила, скільки відкрито кримінальних справ через ухилення від мобілізації
  • Фотопастка та безпілотник допомогли затримати ухилянтів поблизу Словаччини