Які прянощі перетворять найпростіший гарбузовий суп у головну страву сімейної вечері

У осінній період додавання до раціону теплих запашних і вітамінних супів є ідеальним рішенням. Один з таких супів - гарбузовий.

Приготування його дуже просте. Вам потрібно вийняти насіння, влити курячий бульйон всередину гарбуза і запікати його у духовці.

Інгредієнти

  • гарбуз - 1 шт на 1,5-2 кг
  • розмарин - 2 гілочки
  • чебрець - 3 гілочки
  • зелена цибуля - 1 шт
  • курячий або овочевий бульйон - 3 склянки
  • мелений чорний перець - 1 ч ложка
  • сир пармезан - 40 г

Як приготувати

1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко з бортиками пергаментним папером і відкладіть убік.

2. Використовуючи ніж для очищення овочів, виріжте конічне коло навколо стебла гарбуза. Видаліть верхівку та обріжте волокнисті шматочки. Ложкою видаліть гарбузове насіння.

3. Помістіть розмарин, чебрець і нарізану цибулю в порожнину гарбуза. Влийте курячий бульйон і приправте чорним перцем. Додайте тертий сир пармезан, потім закрийте гарбуз його відрізаною верхньою частиною.

4. Перекладіть гарбуз цілком на підготовлене деко і запікайте в духовці при температурі 200 градусів, поки він зовні не стане золотисто-коричневим і блискучим, а м'якуш всередині не стане ніжним, що займе близько 1,5-2 годин. При необхідності зменшіть температуру духовки до 180 градусів.

Під час подачі супу можна взяти декілька ложок м'якоті гарбуза зсередини, покласти в тарілку і залити бульйоном. Посипте перцем та сиром пармезаном за бажанням.

Запечений гарбуз зі спеціями - смачно, корисно і низькокалорійно. Його легко готувати та змінювати під свій смак.

Гарбуз, запечений у духовці, є простим і універсальним рецептом. Він підійде як окрема закуска, так і гарнір до м'яса. Рекомендуємо подавати гарбуз в спеціях з грецьким йогуртом або сметанно-часниковим соусом.