Якість води у річці Сейм на Сумщині погіршується – Міндовкілля

Річка Сейм на Сумщині забруднена
Річка Сейм на Сумщині забруднена

Забруднення води в річці Сейм

На території Сумської області зафіксовано забруднення води в річці Сейм. Проблемне місце знаходиться між селами Пруди та Мутин. Хоча рівень розчиненого кисню зрос, хімічне споживання кисню все ще перевищує норму. Відповідну інформацію надала Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

«Найгірші показники фіксуються на ділянці с. Пруди – с. Мутин. Хімічне споживання кисню у порівнянні з минулою добою знизилось на 29 одиниць та становить 112 міліграмів на дециметр кубічний біля с. Пруди, та 102 міліграми на дециметр кубічний біля с. Мутин. Розчинений кисень зріс до 0,14-0,34 міліграма на дециметр кубічний. Азот амонійний перебуває в межах норми», – зазначили в міністерстві.

Щодо якості води в інших регіонах, на Чернігівщині ситуація значно покращилась. У річці Сейм виключно біля Батурина виявлено незначне перевищення марганцю. Але в цілому якість води в річці Десна відповідає нормативам, включаючи місця водозаборів у Київській області.

Фахівці запевняють, що очисні споруди здатні впоратися зі забрудненням і якість питної води в кранах населення не постраждає. Уряд також оцінив збитки довкіллю внаслідок цього забруднення річок Сейм і Десна.

Читайте також