Американська мрія під Києвом: який вигляд має містечко, де українці живуть безкоштовно

Містечко для літніх переселенців

На Київщині побудували котеджне містечко для літніх людей, які обтяжені війною та втратили своє житло. Ідею проєкту запропонував американський благодійник Делл Лой Хенсен. У "Чудо Містечку" є 105 квартир, у яких вже проживає 162 людини. Робота над проєктом ще триває, плануються відкриття кінотеатру, бібліотеки та надання медичних послуг.

Повернення гідності

Волонтерка Олександра Кондрашева розповіла, що при виборі мешканців найбільшу увагу приділяли найбільш вразливим людям. Мешканці містечка мають всі необхідні умови для комфортного життя. До "Чудо Містечка" переселилися люди з різних регіонів, які втратили свої домівки через війну.

Трагічні історії

Один із прикладів - сім'я Краснянських, яка втратила свій приватний будинок і дачу внаслідок війни. Після декількох переїздів, вони знайшли постійне житло у "Чудо Містечку". Їм дуже подобається нове місце, а мріяти про повернення додому вони не можуть, оскільки росіяни захопили їхні території.

Бахмута вже немає

Ще одна мешканка, Людмила Гришина, згадує про життя у Бахмуті, яке змінилося через російську агресію. Вона тепер живе у квартирі у "Чудо Містечку" і відчуває вдячність за таке комфортне житло.