Аналітики пояснили, для чого росіянам 30-кілометрова лінія з вагонів на Донбасі

30-кілометровий "потяг" між Оленівкою і Волновахою на окупованій Донеччині, який був створений як оборонна лінія проти майбутніх українських наступів, викликав зацікавлення експертів. За звітом Інституту вивчення війни (ISW), російські війська зібрали понад 2100 вантажних вагонів у вказану лінію, яка простягається від Оленівки до Волновахи.

Також стверджується, що російські війська почали побудову потягу у липні 2023 року. Експерти припускають, що це може бути оборонною лінією проти українських наступальних дій, оскільки залізнична лінія розташована на відстані шести кілометрів від лінії фронту. Варто зазначити, що російські війська недавно здобули незначні територіальні успіхи в цьому районі.

Правда, існують й інші припущення щодо цілей збирання такого потягу росіянами. Про це йдеться у звіті, що був опублікований ISW. Інститут вважає, що цей потяг може також мати інші призначення, які у нас наразі невідомі.

Складна ситуація на фронті

Нагадаємо, на даний час Україна переживає надзвичайно складну військову кризу, яка може стати найсильнішою після великої битви за Київ під час повноформатного вторгнення Росії. Про це заявив заступник головного редактора Bild Пауль Ронцгаймер, який відвідав фронт в районі Бахмута в Україні.