Аналітики повідомили, що ЗСУ здійснили незначне просування на північ від Харкова

ЗСУ просуваються на північ Харкова
ЗСУ просуваються на північ Харкова

Українські сили здійснили незначне просування на північ від Харкова

Українські сили зробили незначний прогрес у напрямку Липців на північ від Харкова, не дивлячись на постійні атаки з боку Росії. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

27 травня були опубліковані геолокаційні знімки, що засвідчують, що українські сили недавно відбили частину території на північ від Липців. Російський блогер твердив, що російські війська просунулися на глибину до 500 метрів на північ від Липців, але ця інформація не була підтверджена ISW. Російські війська продовжували здійснювати напади біля Липців і Тернової (на кордоні між Липцями та Вовчанськом).

Інформація щодо бойових дій поблизу Глибокого

Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські війська відбили наземну атаку українських сил поблизу Глибокого, що знаходиться на північ від Липців. Відомо, що в боях беруть участь новоутворений російський 245-й гвардійський мотострілецький полк (47-ма танкова дивізія 1-ї гвардійської танкової армії Московського військового округу), загін "Анвар Спецназ" і елементи Африканського корпусу.

Продовжуються бої в околицях Вовчанська

27 травня російські війська продовжували атакувати на північно-схід від Харкова біля Вовчанська, але заяв про зміни у лінії фронту не підтвердились. Російські мілблогери твердять, що вони незначно просунулися на вулицю Леніна в центрі Вовчанська, де тривають жорстокі бої. В той же час, українські сили зберігають свої позиції на агрегатному заводі Вовчанська з північного берега річки Вовча. Крім того, російські війська продовжують атакувати поблизу Стариці, що знаходиться на південний захід від Вовчанська, повідомили з українського Генштабу.

Читайте також