Аналітики заявили про успіхи українських військ біля Бахмута та показали нові карти боїв

Українські війська продовжують штурмувати російські позиції на межі Запорізької та Донецької областей.

Окрім того, ЗСУ просуваються під Бахмутом. Сили оборони України вийшли за територію Андріївки та Кліщіївки. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Російські війська 28 вересня продовжували обмежені наземні атаки на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Але не зробили там жодного підтвердженого просування. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили наземну атаку росіян поблизу Білогорівки Луганської області.

Один з російських військових блогерів заявив, що війська РФ продовжують тиск на українські позиції поблизу Синьківки, Петропавлівки, Кислівки, а також на захід від Сватового. Інші російські джерела 27 і 28 вересня стверджували, що в районі Серебрянського лісу тривають обмежені бої.

28 вересня українські війська продовжували наступальні дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і, як повідомляється, дещо просунулися там. Один з російських блогерів стверджує, що підрозділи 25-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 28 вересня відбили українську атаку в лісосмузі біля Синьківки. Міністерство оборони Росії заявило, що російські сили відбили українську наземну атаку поблизу Діброви.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Бойові дії на у Донецькій області

Українські війська вели наступальні дії поблизу Бахмута, але не досягли підтверджених успіхів 28 вересня. Український командир 5-ї окремої десантно-штурмової бригади заявив, що українські війська нещодавно просунулися за Андріївку та Кліщіївку.

За даними українського Генштабу, ЗСУ продовжували вести наступальні дії на Бахмутському напрямку. Водночас міністерство оборони РФ заявило, що російські війська відбили українську атаку біля Кліщіївки. Російський військовий блогер стверджував, що українські війська атакували біля залізничної лінії на схід від Андріївки і що деякі позиції, які раніше утримувала Росія поблизу Андріївки, тепер піддаються сумніву.

Російські війська 28 вересня провели наступальні операції поблизу Бахмута, але не досягли підтверджених успіхів. 27 вересня російський військовий блогер заявив, що російські війська відкинули українські сили від Оріхово-Василівки, але ISW не знайшов доказів цієї заяви.

Український Генштаб 28 вересня повідомив, що російські війська здійснили невдалі атаки поблизу Григорівки, Кліщіївки та Андріївки.

Російські війська 28 вересня вели наступальні операції на лінії Авдіївка-Донецьк, але жодного підтвердженого просування не зробили. Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили безуспішні атаки на південь від Авдіївки, поблизу Невельського, Первомайського та Мар'їнки.

Російські військовий блогери стверджували, що російські сили невдало атакували поблизу Сіверного. Пов'язаний з Кремлем військовий блогер 27 вересня заявив, що російські війська захопили позиції поблизу Красногорівки.

Міноборони Росії 28 вересня заявило, що російські війська відбили українські атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк поблизу Первомайського та на південний захід від Веселого.

Бойові дії на півдні України

Російські джерела стверджували, що 28 вересня українські війська здійснили обмежені невдалі наземні атаки вздовж адміністративного кордону між Донецькою та Запорізькою областями. У Міноборони Росії стверджували, що підрозділи російського Східного угруповання військ відбили дві українські атаки поблизу Приютного.

Російський військовий блогер стверджував, що українські сили безуспішно намагалися просунутися в напрямку Завітного Бажання.

28 вересня російські війська продовжували обмежені наземні атаки на межі Донецької та Запорізької області, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Урожайного та Рівнополя.

Російські військові блогери стверджували, що російські війська просунулися на захід від Старомайорського та на схід від Урожайного, нібито відбили невизначені позиції на північ від Приютного.

Українські війська 28 вересня продовжували наступальні операції на заході Запорізької області, але підтверджених успіхів не досягли. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку.

Російські військовий блогери стверджували, що українські сили продовжували наступ уздовж лінії Роботине-Вербове й проводили невеликі механізовані штурми поблизу Новопрокопівки.

Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно намагалися відновити втрачені позиції поблизу Червоного та Роботиного.

Російські військові блогери продовжують висловлювати стурбованість українською активністю на островах у дельті річки Дніпро та можливістю українського переходу на східний берег у Херсонській області. Відомий російський військовий блогер заявив 28 вересня, що невеликі українські групи висадилися в болотистих районах на північний схід від Олешок.

Українські війська продовжують ведення оборонних дій на сході та півдні України. Наступальна операція триває на Мелітопольському напрямку та штурмові дії під Бахмутом. Про це вранці 29 вересня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські захисники знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.