Експерт пояснив, чому Заходу вигідно інвестувати в українську економіку під час війни

Експерт пояснив, чому Заходу вигідно інвестувати в українську економіку під час війни

Інвестиції в українську економіку під час війни: перемога для країн Заходу та України

Керівник військових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХI" Павло Лакійчук висловив думку, що вкладання грошей в українські оборонні підприємства буде виграшем для країн Заходу та самої України.

"І це одразу демонструє ефективність їх зброї. ЗРК Patriot, якому ми просимо партнерів, за більш як 20 років існування отримав критичні оцінки. Але в Україні він проявив себе надзвичайно добре. В результаті його вартість та кількість замовлень зросла вдесятеро. Це стосується не тільки ракетних систем, а й артилерійських систем, танков та бойових броньованих машин, які використовуються в Україні, а також системи IRIS-T. Ця маловідома система негайно знайшла попит, коли була успішно задіяна в Україні. Ось такий ефект реклами. Європейські концерни та підприємства розуміють, що інвестування коштів у спільне виробництво з Україною, яка тестує зброю на полі бою, є вигідним", - зазначив експерт під час інтерв'ю на телеканалі FREEДОМ.

Також він зауважив, що військова економіка сприяє розвитку інших галузей.

"Звичайно, не можна говорити, що наша економіка стабільно росте лише за рахунок військової галузі. Ми зазнаємо значних втрат в енергетиці, сільському господарстві через захоплення великих площ, металургії та нафтопереробці - секторам, що посилено атакуються разом з енергетикою. Ворог має завдання зруйнувати українську економіку та всю країну. Але це йому не так просто вдається. Обороти зростають, і це дуже позитивний сигнал", - розповів експерт.

Читайте також: