Аномальна спека в Україні вивела з ладу два важливі енергооб'єкти

Повалені лінії електропередачі через спеку
Повалені лінії електропередачі через спеку

Через погодні умови в Україні сталося кілька пожеж на енергетичних об'єктах. Заступник міністра енергетики України Микола Колесник повідомив про це у телемарафоні "Єдині новини".

Зокрема, через пожежу, спричинену спекою, у західному регіоні була відключена високовольтна повітряна лінія. Пожежу було швидко загасили і лінію включили в роботу.

Загалом, енергосистема потрапила у складну ситуацію через атаки на енергетичні та цивільні об'єкти енергетики.

"Найскладніша ситуація за останню добу була в Харкові через продовження обстрілів. Ремонтна бригада також була обстрілена. Сьогодні наслідки вдалося локалізувати. Також вплив спеки призводить до підвищеного споживання та негативно впливає на роботу електрообладнання", - розповів Колесник.

Колесник також зазначив, що спостерігається підвищене споживання енергії. Для забезпечення його потреб сьогодні задіяно імпорт в кількості близько 28 000 МВт-год зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови. Також будуть використані всі можливі потужності для задоволення внутрішніх потреб.

Також уночі сталося відключення високовольтної підстанції, що призвело до знеструмлення повітряної лінії, що з'єднує енергосистеми України та Молдови. Пожежу на підстанції ліквідували.

Нагадаємо, експерти прогнозують покращення ситуації з енергопостачанням в Україні.

Читайте також