Японія на законодавчому рівні стимулюватиме громадян сміятися

Японські громадяни радіють на законодавчому засіданні
Японські громадяни радіють на законодавчому засіданні

Ухвала префектури Ямагата: сміх для зміцнення здоров'я

Асамблея префектури Ямагата прийняла ухвалу, яка закликає мешканців щодня посміятися хоча б один раз. За ініціативою Ліберально-демократичної партії, влада просить жителів зміцнювати фізичне та психологічне здоров'я за допомогою сміху.

Ухвала, прийнята більшістю голосів 5 липня, також закликає бізнес створювати робоче середовище, де панує позитивний настрій та сміх.

Автори ініціативи посилаються на дослідження Університету Ямагати, що доводить менший ризик ранньої смерті у людей, які часто сміються.

Асамблея також оголосила восьме число кожного місяця "днем, коли мешканці префектури зміцнюють здоров'я через сміх".

Проте, не всі політики підтримують цей примус до сміху. Тору Секі з JCP зазначив, що сміятися чи не сміятися є основним правом людини на свободу думки та віросповідання. Активістка Ліберально-демократичної партії Каорі Іто вважає, що це рішення виражає повагу до особистих виборів кожної людини.

Японія витратить мільярди на підтримку народжуваності

Згідно з іншою новиною, Японія планує витратити близько $25 млрд на підтримку сімей з метою збільшення народжуваності. Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда оголосив про це. За останні роки кількість населення, що має 65 років і старше, збільшилася до майже 30%.

Крім того, кількість народжених дітей в Японії впала нижче 800 тисяч вперше з 1899 року, коли розпочали облік. Такі заходи призначені для збалансованого демографічного розвитку країни.

Читайте також