Японія виділила 37 млн доларів Україні: на що підуть кошти

Японія надасть Україні 37 млн доларів на системи для виявлення дронів

Міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава під час спільного брифінгу з українським колегою Дмитром Кулебою оголосила про надання Японією 37 млн доларів на закупівлю систем для виявлення безпілотників.

«Я ще раз рішуче засуджую триваючі ракетні та безпілотні атаки Росії на різні райони, в тому числі Київ. Під час навіть новорічних свят. І висловлюю свої щирі співвідчуття жертвам цих атак, я ще раз хотіла висловити свою повагу мужності українського народу, який так довго обороняється проти російської агресії», - підкреслила глава МЗС Японії.

Міністерка також зазначила, що її візит до Києва свідчить про рішучу підтримку України з боку Японії. Крім того, вона пообіцяла допомогти нашій країні закупити системи для виявлення безпілотників.

«У межах нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотних літальних апаратів», - повідомила Йоко Камікава.

Міністерка також розповіла, що Японія надала нашій країні п’ять мобільних генераторів та сім трансформаторів, щоб допомогти українцям пережити зиму. Сьогодні Йоко Камікава офіційно передасть це обладнання.

Підтримка Японії для України у боротьбі з Росією

Міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава прибула з неоголошеним візитом до Києва для підтримки України на тлі війни з Росією.