Атака на Україну, Конгрес США досяг угоди про запобігання шатдауну: головне за ніч

Атака на Україну

Увечері 7 січня в Одеській області сталися вибухи, і тривають оборонні дії. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Керівник адміністрації закликав місцевих жителів перебувати в укриттях до закінчення повітряної тривоги. Також російські загарбники обстріляли Харків, що спровокувало введення повітряної тривоги в місті та області.

До уваги жителів Харкова та області! Окупанти наносять удари, перебувайте в укриттях – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив, що місто було під ракетним ударом, і пролунало кілька вибухів.

Повітряні сили попереджали про можливість застосування балістичного озброєння на Харківщині.

Спікер Палати представників США назвав умови для схвалення допомоги Україні

Конгрес США може затвердити фінансування для України до лютого, якщо Білий дім серйозно підійде до питання захисту кордонів США. Про це заявив спікер Палати представників США Майк Джонсон у інтерв'ю CBS News.

Він також зазначив, що перед наданням допомоги потрібно гарантувати безпеку кордонів США.

Вона відображає рівні фінансування, про які я домовився з обома сторонами – заявив президент США Джо Байден.

Джонсон висловив незадоволення тим, що адміністрація Байдена не надала інформацію про кінцеву мету в Україні та про відповідальне витрачання ресурсів.

Коли Україна зможе знову перейти від оборони до наступу

Норвегія передасть Україні винищувачі F-16 протягом наступних місяців, після чого ЗСУ зможуть перейти від оборони до наступу. Про це повідомляє німецьке видання Welt.

За словами журналістів, від українського плацдарму до Криму залишається лише 60 кілометрів, тому Крим є проблемним регіоном для Росії.

Українські сили змогли покращити свої позиції через знищення ворожих радіолокаційних систем і позицій ППО в Криму.

Конгрес США досяг угоди щодо витрат, спрямованих на запобігання шатдауну

Представники Республіканської та Демократичної партій у Конгресі США узгодили план федеральних витрат, спрямований на запобігання зупинки роботи уряду. Про це повідомляє Reuters.

За угодою передбачено загальні федеральні витрати у розмірі 1,6 трлн доларів, включаючи 886 млрд доларів на оборону та 704 млрд доларів на інші витрати.

Угода наблизила країну до запобігання непотрібного шатдауну і захисту важливих національних пріоритетів – заявив президент США Джо Байден.

Штаб Байдена озвучив головну тему президентської виборчої кампанії

Головним пріоритетом передвиборчої кампанії Джо Байдена стало повернення прав на аборт для американських жінок. Про це заявив заступник керівника передвиборчої кампанії Байдена, Квентін Фулкс, у телепрограмі на NBC.

Він зазначив, що жінки сьогодні прокидаються в країні з меншими правами, ніж їхні предки, тому потрібно відновити доступ до абортів.

Президент бореться за захист прав на аборт та бореться з обмеженнями доступу до абортивних таблеток – заявили представники штабу Байдена.

У Петербурзі сталася масштабна пожежа

У ніч проти 8 січня сталася сильна пожежа в Петербурзі, де горять склади на площі понад 4000 квадратних метрів. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Загорівся металевий ангар розміром 70 на 80 метрів на Далекосхідному проспекті. Пожежа охопила 7 секцій будівлі і її поки не вдалося локалізувати.

МНС нарощує сили та кошти для боротьби з пожежею другого рангу складності – повідомили рятувальники.