Атака на Україну, у РФ дрон влетів у багатоповерхівку: головне за ніч

У ніч на 26 листопада у передмісті Києва була активована протиповітряна оборона. У Росії стався інцидент, коли дрон злетів у житлову багатоповерхівку в місті Тула. Європейська Комісія вирішила виділити 50 мільйонів євро Україні для відновлення портової інфраструктури, яка постраждала від ударів Росії. Щоб ви були в курсі останніх подій, пропоную ознайомитися з основними новинами від порталу "Главком".

За даними Урсули фон дер Ляєн, Президентки Єврокомісії, організація виділить 50 мільйонів євро на швидкий ремонт і оновлення українських портів. Головною метою цього заходу є полегшення подальшого експорту агропродукції на міжнародний ринок. Україна вже здійснила крок у напрямку відновлення торгівлі, відкривши чорноморський гуманітарний коридор.

Державний секретар США Ентоні Блінкен візьме участь у зустрічі Ради Україна-НАТО. Україна та держави НАТО збираються обговорити питання безпеки та співпраці. Захід відбудеться в Брюсселі з 27 по 29 листопада.

У ніч на 26 листопада працювала протиповітряна оборона в передмісті Києва. Мешканцям району було рекомендовано переховатися в укриття. Російські дрони атакували Україну, спровокувавши тривогу у столиці та кількох областях.

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони України Рустемом Умеровим. В ході розмови, було обговорено питання допомоги в галузі безпеки. Американський державний секретар засудив ракетні атаки з боку Росії та стрілянину безпілотників по містах України. Він також підкреслив, що США продовжуватимуть підтримувати Україну в боротьбі з агресією з боку Росії.

У російському місті Тула безпілотник влетів у житловий будинок, залишивши одну людину з травмою стопи. Окрім цього, діти, які живуть під даним поверхом, звернулися по допомогу, так як перелякалися. Екстрені служби працюють на місці події. Губернатор Тульської області Олексій Дюмін повідомив, що два беспілотні літальні апарати були збиті над Тулою. Один з них впав у будинок, призводячи до пошкодження вікон і легкої травми однієї людини.