Авіація ЗСУ розгромила особливий склад противника та знищила три літаки РФ

Протягом 736 доби триває війна РФ проти України. За цей час відбулося 73 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ворог завдав два ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Жертвами російських атак є цивільні. Зазначені також руйнування та пошкодження будинків і інших інфраструктурних об'єктів.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація незмінна. Немає ознак наступальних угруповань ворога. З'явились підрозділи білоруської армії на прикордонних районах з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує діяти в прикордонних районах, здійснюючи розвідувальні дії, обстріли населених пунктів з території РФ і мінування державного кордону. Були авіаційні удари в Бологівці і Митрофанівці Харківської області, артилерійські та мінометні обстріли відбулись у багатьох населених пунктах, включаючи Гірськ, Карповичі, Нову Гуту, Середину-Буду, Дружбу, Фотовиж, Ворожбу та інші.

На Куп'янському напрямку

Сили оборони відбили дві атаки противника в Петропавлівці і Табаївці Харківської області, де ворог намагався вибити наші війська з зайнятих позицій. Були запущені авіаційні удари в районі Надії Луганської області. Більше 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку і Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку

Нашим воїнам вдалося відбити 11 атак противника в Терні, Ямполівці і Білогорівці. Були запущені артилерійські та мінометні обстріли у багатьох населених пунктах, включаючи Невське, Білогорівку, Терні, Торське, Спірне, Роздолівку та інші.

На Бахмутському напрямку

Сили оборони відбили дві атаки противника в Іванівському і Кліщіївці Донецької області. Були запущені авіаційні удари в Віролюбівці і Миколаївці. Близько 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Васюківку, Богданівку, Часів Яр, Іванівське, Андріївку і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку

Наші війська відбили 22 атаки в Бердичі, Орлівці, Тоненькому, Первомайському, Невельському Донецької області. Також були авіаційні удари в Олександропіль і Новоолександрівку. Близько 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Орлівку, Вовче, Бердичі, Степове

На Новопавлівському напрямку

Наразі, сили оборони продовжують стримувати ворога в Красногорівці, Георгіївці, Побєді, Новомихайлівці. Артилерійські та мінометні обстріли були запущені в Костянтинівці, Водяному, Урожайному та інших населених пунктах.

На Оріхівському напрямку

Сили оборони відбили атаку противника в Роботиному Запорізької області. Також були запущені авіаційні удари в Левадному, Малій Токмачці, Роботиному та інших населених пунктах. Більше 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку противник не зупиняється в своїх намірах. Протягом доби відбулося чотири спроби штурму позицій наших військ. Багато населених пунктів зазнали артилерійських обстрілів, включаючи Херсон, Михайлівку, Берислав, Понятівку, Інгулець.

Протягом доби авіація сил оборони нанесла удари по 10 районах зосередження противника.

Також, Повітряні Сили ЗСУ знищили три винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Ракетні війська нанесли удар по двом районам зосередження противника, зруйновано їх озброєння і техніку, а також знищено реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" і засоби радіоелектронної боротьби ворога.

Попередня інформація про окупацію Бердичі, яке знаходиться біля Авдіївки, є неправдивою.