Австрія підтримала Україну через Європейський фонд миру

Австрійські флаги та логотип Європейського фонду миру
Австрійські флаги та логотип Європейського фонду миру

Австрія сплатила близько 153,5 млн євро до Європейського фонду миру, через який Україні було виділено 5,5 млрд євро. Це стало відомо із доповіді міністра закордонних справ Австрії Александера Шалленберга.

"Австрія й надалі утримуватиметься від рішень щодо постачання зброї та боєприпасів у рамках Європейського фонду миру (EFF). Частка Австрії в загальному обсязі 5,5 млрд євро, виділених Україні за програмою EFF, на сьогодні становить близько 153,5 млн євро, що відповідає річному внеску до EFF на рівні 2,79% на 2023 рік", - йдеться у документі.

Внесок Австрії до Європейського фонду миру на 2024 рік встановлений на рівні 2,87%. Австрія також підтримує Місію ЄС з надання допомоги Україні (EUMAM) і бере участь у цивільній допомозі ЄС та підтримці постраждалих сусідніх країн.

Крім того, Австрія підтримала всі санкції ЄС проти Росії, введені після початку війни проти України, і продовжує виступати проти газового ембарго та за санкції у російському цивільному ядерному секторі.

Зазначається, що на сьогоднішній день Україні та сусіднім країнам було надано понад 206 млн євро державної фінансової та гуманітарної допомоги.

Джерело: Укрінформ

Читайте також