«Азов» повідомив, скільки їхніх воїнів перебуває в російському полоні

Українські військові перебувають у російському полоні
Українські військові перебувають у російському полоні

Понад 900 бійців бригади "Азов" перебувають в полоні Російської Федерації, повідомляє пресслужба бригади. Під час сьогоднішнього обміну 15 бійців "Азову" було звільнено. Чотири побратими та 11 посестер провели понад два роки в полоні й сьогодні зустрілися із родичами. Військові подякували президенту України Володимиру Зеленському, СБУ, МВС, ГУР та всім, хто доклав зусиль для повернення азовців додому.

Водночас військові зазначили, що повернення бійців з полону є найбільшою мотивацією для бригади, яка тримає лінію оборони на одному з найважчих напрямків. Вони обіцяють боротися за кожного побратима та посестру і повертати їх на рідну землю. Бригада сподівається на систематизацію процесу звільнення з полону та на продовження обмінів.

У ході чергового обміну вдалося повернути 49 українців та українок, в тому числі воїнів ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції, Прикордонної служби та цивільних. Загалом з полону РФ повернулись 3569 українців. Також Україна повернула 115 захисників з полону в рамках 55-го обміну, серед них були військовослужбовці-строковики, які потрапили у неволю протягом перших місяців російського вторгнення.

Читайте також