Байден закликав Нетаньягу відкрити нові пункти пропуску для допомоги Газі

Україна та Ізраїль домовилися про відкриття нових пунктів пропуску в Газі

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу провели зустріч, на якій обговорили потребу у відкритті додаткових пунктів пропуску в секторі Гази. За словами представників Білого дому, нові КПП будуть призначені для доставки більше гуманітарної допомоги до анклаву.

Також під час зустрічі обговорювалась нагальна потреба у розпочатті переговорів щодо звільнення заручників та негайного припинення вогню в Газі. З цього приводу, Байден посилався на заяву, підписану 17-ма світовими лідерами, включаючи його самого, що вимагають звільнення усіх заручників ХАМАСом та надання допомоги мирному населенню Гази.

Президент і прем'єр-міністр також обговорили збільшення постачання гуманітарної допомоги до Гази, у тому числі за рахунок підготовки до відкриття нових північних контрольно-пропускних пунктів, починаючи з цього тижня. Президент наголосив на необхідності підтримки та розвитку цього прогресу при повній координації з гуманітарними організаціями.

Джо Байден підкреслив свою непохитну відданість безпеці Ізраїлю та висловив підтримку захисту країни від атак Ірану, що відбулися на початку квітня.

Джерело: OBOZ.UA