Берлінське техно визнане культурною спадщиною ЮНЕСКО

Конференція міністрів культури федеральних земель Німеччини та Клаудії Рот, уповноваженої Федерального руху в справах культури та ЗМІ, внесла жанр техно до реєстру культурної спадщини. Таким чином, цей жанр рівнозначний з саксонським альпінізмом і ручними вишивками Швальма. Про це повідомляє Spiegel.

Техно, подібно до джазу, року і хіп-хопу, є досягненням афроамериканських музикантів. Вони створили його, адаптувавши європейську електронну музику для масової танцювальної аудиторії.

Техно-саунд поступово розвивався і ставав більш виразним, проте згодом знову повернувся до мінімалістичного формату.

У 90-х - на початку 00-х років жанр мінімал-техно був особливо популярним серед німецьких музикантів, які продовжили розвивати його у традиційному і впізнаваному стилі.

З нішевої андеграундної субкультури техно став більш популярним серед любителів рейвінгу, завдяки компанії Rave the Planet, яка організовувала техно-паради та інші яскраві події.

Міністерка культури Німеччини вважає, що включення жанру техно до культурної спадщини відображає його культурне значення та протистоїть будь-якому розділенню. Крім того, субкультура техно поширює цінності різноманітності, поваги та космополітизму.

Нагадаємо, що після зміни тексту своєї пісні, представницю Ізраїлю допустили до конкурсу "Євробачення-2024".