Безпілотник знову вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

Дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції

18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції, про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). На щастя, атака призвела лише до матеріальних збитків, без постраждалих.

Представники моніторингу, які знаходилися на об'єкті, почули вибух о 10:35 ранку. Однак їм було відмовлено в доступі до навчального центру, де, ймовірно, сталася атака, для оцінки масштабів інциденту.

Це вже третя відома атака на тренувальний центр за останній час, ще два подібних інциденти трапилися минулого тижня. На ЗАЕС повідомили команді МАГАТЕ, яка перебуває на об'єкті, що сьогоднішній дрон було "нейтралізовано", не уточнивши подробиць.

Відзначається, що усі атаки не ставили під загрозу ядерну безпеку на об'єкті, проте Рафаель Гроссі, гендиректор МАГАТЕ, наголосив на необхідності негайного припинення таких безрозсудних атак.

Нагадаємо, що 7 квітня на території Запорізької атомної електростанції було здійснено атаку дронами, які пошкодили спостережну та зв'язкову апаратуру на даху реактора 6-го енергоблока, а також військовий автомобіль.

Представник розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Україна не має відношення до цих атак на території Запорізької атомної електростанції, яка незаконно окупована Росією.