Бійці ЗСУ взяли в полон окупантів, яких перед штурмами накачували наркотиками

Окупанти під Роботино здалися у полон з наркотиками в крові

Учора четверо окупантів здалися у полон до бійців 65-ї окремої механізованої бригади під Роботино. Згідно з відео, опублікованому на сторінці бригади у Facebook, виявилося, що всі ці військові приймали наркотичні засоби перед початком боїв.

Українські захисники, які ставили міни, помітили четверо російських горе-штурмовиків серед руїн. Вони шукали воду, оскільки ховалися по норах і могли загинути від голоду та спраги. Один з них витримав майже шість днів без їжі та води. Бійці 65-ї бригади запропонували їм здатися та зберегти своє життя.

«Як виявилося, усі полонені – із 70-го мотострілецького полку армії РФ, але потрапили в Роботине у різний час і з різними групами. Один із окупантів заїжджав на мотоциклі, двоє причалапали пішки, четвертий взагалі пробував прорватися на Уралі. Перед тим удень ще 2 ворожих штурмовиків бійці бригади знищили», – йдеться у повідомленні.

Під час допиту полонені розповіли про деталі своєї служби та вживання наркотичних речовин перед штурмами. Виявилося, що командири 70-го полку організовують м'ясні штурми за допомогою новобранців, яким перед вступом на службу дають наркотики. Багато з них потім опиняються в полоні або вмирають від наркозалежності.

Попереднім полоненим окупантам пояснили, що недостатня мотивація стати м'ясом на штурмах, тому вони відчувають потребу в наркотиках. Офіцер ЗСУ розповів, як росіяни поповнюють свої ряди на фронті та кого намагаються повернути з полону.

Також стало відомо, що Кремль використовує родичів українських військовополонених для розпалювання суспільного невдоволення в Україні та підриву соціально-політичної ситуації в країні.