Bild: ЗСУ контратакували у Вовчанську та повернули кілька кварталів

Фото: ЗСУ контратакували у Вовчанську та повернули кілька кварталів
Фото: ЗСУ контратакували у Вовчанську та повернули кілька кварталів

Збройні сили України відбили кілька кварталів міста Вовчанськ

Українські військові здійснили контрнаступ у Вовчанську, що знаходиться на Харківщині, та відбили декілька кварталів цього міста. Про це повідомив експерт з аналізу відкритих даних Юліан Ріпке.

В середині травня російські війська захопили північну частину Вовчанська в Харківській області та кілька центральних кварталів. Але за останні дні українським захисникам вдалося частково витіснити ворога з центру міста.

Російські збройні сили безжально бомбардували Вовчанськ, руйнуючи його. Далі на захід від міста російські війська захопили практично половину села Стариця. Але їхня просування сповільнилося на інших напрямах.

«Вже лише близько чверті території міста перебуває під однозначним російським контролем. Тиждень тому це була майже половина. Росіяни втрачають позиції у Вовчанську і все частіше вдаються до руйнування міста за допомогою РСЗВ, важкої артилерії та планувальних авіабомб, що скидаються з відстані», - йдеться в повідомленні.

Наразі, за даними українського командування, Сили оборони контролюють близько 70% території Вовчанська, що знаходиться на півночі Харківщини.

За словами експертів, російські загарбники можуть спробувати розтягнути лінію фронту, щоб змусити ЗСУ використовувати нові резерви та виснажити їх.

Джерела

  • Мер Білопілля Юрій Зарко: Йде масова евакуація. Людей розміщують у лікарнях Сум
  • Чому важливо утримати Вовчанськ? Пояснення ексзаступника начальника Генштабу
  • Ворог може спробувати зайти на Сумщину: прикордонники оцінили ситуацію

Читайте також