Битва за Бахмут та Авдіївку: повідомили свіжі новини з найзапекліших напрямків

На Бахмутському напрямку російські окупанти продовжують штурм Бахмута.

Сили оборони минулої доби, 29 березня, відбили на цьому напрямку 28 атак. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 30 березня.

Водночас протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки і обстріляв низку населених пунктів. Під ворожим вогнем опинилися Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новомаркове та Олександро-Шультине Донецької області.

За даними командування, на Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Мар'їнка Донецької області. Успіху не мав.

Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Степове, Авдіївку, Сєверне, Водяне, Первомайське, Карлівку, Красногорівку, Мар'їнку, Побєду та Новомихайлівку Донецької області.

Детальніше про ситуацію на інших напрямках минулої доби, за даними Генштабу

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Ворог обстріляв райони населених пунктів Чернацьке, Есмань, Кучерівка, Білопілля, Волфине та Басівка Сумської області, а також понад 15 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них: Уди, Стрілеча, Глибоке, Красне, Піщане, Гатище, Вовчанськ, Бочкове та Комісарове.

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки та Виїмки. Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Куп'янськ, Колодязне, Дворічна, Западне, Петропавлівка і Кислівка Харківської області. Також Стельмахівка, Невське, Кузьмине, Білогорівка - Луганської, а також Колодязі, Спірне та Сіверськ Донецької області.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Шахтарський напрямок

Ворог обстріляв райони Вугледара, Пречистівки та Великої Новосілки.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник обороняється. Обстріляв понад 20 районів населених пунктів, серед них Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Новоданилівка, Новоандріївка, Староукраїнка, Чарівне Запорізької області. Також Михайлівка, Новоолександрівка, Новоберислав, Томарине, Розлив Херсонської області та Херсон.

Загалом 29 березня противник завдав п'ять ракетних та 25 авіаційних ударів. Також здійснив 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

"Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Внаслідок авіаційного удару по інфраструктурі міст Берислав Херсонської області та Дружківка Донецької області, отримали поранення цивільні люди, пошкоджені приватні будинки та об'єкти цивільної інфраструктури", підсумували в Генштабі.

Президент Володимир Зеленський вважає, що можливе падіння Бахмута російський диктатор Володимир Путін продасть як свою перемогу західним країнам, Китаю, Ірану та населенню Росії. На думку президента, Україна зіткнеться з тиском у разі можливої поразки у Бахмуті.