Блінкен найближчими тижнями відвідає Китай ‒ ЗМІ

Держсекретар США Ентоні Блінкен планує у найближчі тижні відвідати Китай для проведення переговорів.

Візит буде важливим кроком на шляху до того, що президент Джо Байден назвав "відлигою" у відносинах між двома найбільшими економіками світу. Про це повідомляє Bloomberg.

Водночас чиновники навіть на умовах анонімності не уточняють ні дати, ні тривалості візиту. У державному департаменті не підтвердили жодних оновлених планів поїздки до Блінкена.

"У нас немає відряджень, про які держсекретар має оголосити. Як ми вже говорили раніше, візит до Китайської Народної Республіки буде здійснено, коли дозволять умови", ‒ заявив заступник речника Держдепу Ведант Патель.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Координатор США по Індо-Тихоокеанському регіоні Курт Кемпбелл заявив на заході в Гудзонівському інституті, що взаємини з Пекіном покращуються.

"Лінії зв'язку відкриваються, і ми можемо конструктивніше викласти наші інтереси і проблеми, хоча США не вдалося переконати Китай погодитися на ефективні антикризові механізми", ‒ сказав Кемпбелл.

Високопосадовець Державного департаменту Східної Азії Деніел Крітенбрінк цього тижня перебував у Пекіні для переговорів з китайськими колегами. Цей візит розглядається як крок до можливої подорожі Блінкена.

Водночас на запитання репортерів у Пекіні, чи приїде Блінкен найближчим часом, Крітенбрінк відповів: "Побачимо". З його слів, Сполучені Штати старанно працюють, щоб налагодити відносини з Китаєм.

Сполучені Штати ввели санкції проти фізичних та юридичних осіб у Китаї, Гонконгу та Ірані за допомогу у створенні балістичних ракет для Ірану.

Сполучені Штати Америки попередили світ про імовірність нової війни. Вашингтон застерігає, що війна за Тайвань може бути руйнівною. Конфлікт вплине на світову економіку, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін під час саміту Shangri-La Dialogue у Сингапурі.