Блінкен зустрівся з главою МЗС Китаю: говорили і про війну РФ проти України

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї. Зустріч відбулася на полях Мюнхенської безпекової конференції. За словами Держдепу США, під час зустрічі було проведено відверту і конструктивну дискусію з різних питань, включаючи двосторонні, регіональні та глобальні.

В ході зустрічі Блінкен висловив свою стурбованість стосовно війни Росії проти України і заявив, що Китай підтримує Росію, зокрема її оборонно-промислову базу. Він також застеріг про важливість забезпечення миру та стабільності у Тайванській протоці та Південнокитайському морі.

Також на зустрічі обговорювалася ситуація на Близькому Сході та Корейському півострові. Ван Ї та Блінкен підтвердили необхідність подальших дискусій між відповідними чиновниками з цих питань.

Читайте також: "Картельна змова Китаю, Росії та Ірану проти США - чим вона може завершитися"

Сторони домовились про важливість підтримки відкритих ліній зв'язку між США і Китаєм, а саме щодо консультацій та зустрічей на високому рівні. Блінкен наголосив на необхідності продовження співпраці у боротьбі з наркотиками та комунікації між військовими, яка була досягнута на саміті в Сан-Франциско. Він також заявив, що США відстоюватиме свої інтереси, а також інтереси союзників і партнерів.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ЄС планує запровадити санкції проти китайських компаній за допомогу РФ.