Близько сотні авіабомб щодня використовує Росія проти України – звернення президента

Бомбардування Росією України
Бомбардування Росією України

Український Президент Володимир Зеленський звернувся до народу після 949 днів війни. Він розповів про рятувальну операцію у Запоріжжі, переговори у США та висловив подяку ДСНС та поліцейським.

Дорогі українці, українки! Сьогодні в Запоріжжі - чотирнадцять поранених людей після російського удару. Розбір завалів триває весь день. Вдалося врятувати двох людей з-під завалів. Авіабомби - по звичайній житловій забудові, по звичайних міських об'єктах.

Сьогодні росіяни також завдали ударів керованими бомбами по Харківщині, Донеччині та Сумщині. У Глухові пошкоджені кілька житлових будинків. На Харківщині пошкоджена багатоповерхівка, енергетична та медична інфраструктура. Це щоденний російський терор. Росія використовує близько сотні керованих авіабомб кожний день проти України. Це нагадує всім нашим партнерам, які можуть допомогти, про необхідність більшої підтримки України, більшого ППО та санкцій проти Росії. Наша позиція та аргументи були детально вислухані на перемовинах в Америці. Так, що більше немає сумнівів. Наші команди, як і команди наших партнерів, почали готуватись до "Рамштайну". У жовтні ми разом з іншими лідерами визначимо спільні кроки для посилення тиску на Росію в цій війні і заради миру.

Президент особливо відзначив працівників ДСНС та поліції, які допомагають пораненим та рятують людей від російських ударів. Він висловив подяку всьому колективу ДСНС України, а також виділив окремих працівників, які працюють у Запорізькій, Дніпровській та Сумській областях. Він також подякував працівникам Національної поліції, які рятували людей від російського удару в Кривому Розі.

Президент нагадав, що 29 вересня Росія атакувала житлові будинки у Запоріжжі, що спричинило зміни у русі поїздів у цьому регіоні. Голова Офісу Президента, Андрій Єрмак, відреагував на цю подію, підкресливши необхідність більшої зброї для України та створення умов, які міцніше впливатимуть на економіку РФ.

Читайте також