Bloomberg: Франція тисне на оборонну промисловість, щоб прискорити виробництво зброї для України

Уряд Франції ставить тиск на свою військову промисловість, щоб прискорити виробництво обладнання для України. При цьому він навіть загрожує обмеженням діяльності компаній, які своєю роботою не задовольняють урядові.

Про це повідомляє Bloomberg.

“Я не виключаю можливості використання законних засобів. Якщо виробництво затримується, ми зможемо виходити з запитами та встановлювати пріоритети замовлень”, - заявив міністр оборони Себастьян Лекорню.

Згідно з його словами, у Франції в рамках військового планування є можливість подавати запити на персонал і виробничі інструменти.

Цей процес дозволяє уряду ефективно контролювати активи підприємств або приймати рішення замість керівництва компанії.

Лекорню також згадав про затримки у виробництві 200 ракет Aster, які були замовлені державою минулого року і виготовлені консорціумом MBDA з Франції та Італії.

За його словами, для деяких постачальників оборонних продуктів замовлення військових клієнтів є пріоритетними. Очікується, що ракети "земля-повітря" вартістю 900 мільйонів євро будуть поставлені до 2026 року.

“Очевидно, що Росія становить загрозу для нас. Ми не можемо дозволити, щоб Росія перемогла”, - сказав Лекорню.
“З огляду на ситуацію на фронті в Україні, ніхто не розуміє, чому міністр оборони не використовує свої повноваження, щоб збільшити виробництво 155-мм боєприпасів, якщо це буде потрібно”, - підкреслив Лекорню.

За словами міністра, невиконані замовлення MBDA вартістю 3 мільярди євро.