"Бог так вирішив" – Данілов про виселення РПЦ з Лаври 29 березня

У середу, 29 березня, представники Російської православної церкви в Україні повинні залишити Києво-Печерську лавру.

Водночас нікого "не збираються витягувати звідти за ноги" або застосовувати насильство. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі Radio NV.

За його словами, закони України повинні поважати всі без винятку.

"Києво-Печерська лавра це музей, що належить державі. І все, що стосується цього музейного комплексу, буде вирішувати держава, а не якісь окремі люди, які чомусь вирішили, що будуть вирішувати, яким чином їм нехтувати нашими законами", сказав Данілов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Секретар РНБО зазначив, що в Лаврі функціонуватиме музейний комплекс.

"Чи працюватимуть церкви? Так, будуть. Чи будуть там проводитися богослужіння? Так, будуть. Але за законами нашої країни, а не з тими штучними утвореннями, яких поза законом нашої країни було утворено величезну кількість для тих чи інших подій. Якщо ви кажете, що все, що відбувається у світі, це Божа рука, вважайте, що це робить Божа рука. Ви ж не сперечаєтеся з Богом. Ось Бог так вирішив, що 29 числа повинні залишити цю обитель, перейти в інше місце", сказав Данілов.

29 березня РПЦ має покинути усі приміщення, які орендує в Києво-Печерській лаврі. Ще 10 березня Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив чоловічому монастирю РПЦ в Україні попередження про розірвання договорів оренди.

На території Лаври почали збиратись прихильники російської церкви нібито на молитву. Серед тих, хто прийшов на "помолитися", боксер Олександр Усик.